Category Archives: Blogg

Blogg

Gör färden till semesterresan smidig

215-semester-busstransferDe flesta längtar efter semestertider och trånar efter dagen då de kan lösa in flygbiljetterna för att ta sig till varmare breddgrader. Och på vägen dit vill man så klart att det ska gå så smidigt som möjligt med allt bagage.

Visst är det enkelt att packa väskorna, stuva in dem i bilen tillsammans med resten av familjen och köra till flygplatsen. Dock kommer bilen att behöva stå på en långtidsparkering under tiden och det blir inte sällan en ganska dyr historia. Och det är inte alltid så roligt att behöva ha bilen ståendes utan någon direkt uppsikt. Därför är det så smart att ta bussen till flygplatsen!

Air Shuttle erbjuder billiga flygbussar till Arlanda flygplats från Stockholm Cityterminal. Beställer du dina biljetter via hemsidan blir det ännu billigare och resan dröjer inte längre än cirka 35 minuter. Ni åker bekvämt med rejält benutrymme, tillgång till eluttag och WIFI och kommer direkt dit ni ska.

Fördelar med transfer

Det finns som du ser flera olika fördelar med att välja busstransfer när du ska åka med din familj på semester. Dessutom går bussarna ofta för att ni aldrig ska behöva vänta särskilt länge på att antingen komma till flygplatsen eller komma hem efter flygresan.

Hos Air Shuttle hittar du mer information om Air Shuttles flygbussar samt att du kan läsa mer om Arlanda och köpa biljetter. Har du inte provat att åka buss till flygplatsen tidigare när ni ska ut och resa på semester kan det åtminstone vara värt att testa på det. Kanske blir ni så pass glatt överraskade och väljer detta alternativ varje gång ni ska ut på resande fot tillsammans framöver? Och givetvis fungerar det minst lika bra om du till exempel ska ut och resa i jobbet eller liknande och behöver ta dig till Arlanda flygplats.

Blogg

Skapa nya känslor med ny tapet

Våra hem är en plats där vi ska kunna känna oss trygga och trivas. Det är här vi ska kunna slappna av och umgås med våra nära och kära. Därför är det inte så konstigt att inredningen är väldigt avgörande för trivseln. Bland annat färgen eller tapeterna på väggarna spelar stor roll.

103-tapeterBeroende på vilken färg som pryder dina väggar i ett visst rum eller vilka tapeter som är uppsatta påverkas känslan i rummet väldigt mycket. Ljusa färger i naturnära nyanser ger intrycket av att ett rum är större och luftigare och kanske till och med varmare. Mörka, dova färger skapar intrycket av att det är mindre och kanske till och med så att man känner sig lite nere.

När det i stället gäller tapeter finns det otaliga varianter att välja mellan. En del föredrar stora mönster medan andra gillar mindre. Sedan finns det så otroligt många olika stilar att välja och vraka mellan också. Ett exempel är tapeter från Midbec där inspirationen kommer från en orientalisk stil men som kombinerar det moderna skandinaviska. Gillar du tapeter som inger lugn och ro kan med andra ord Midbec vara ett ypperligt val för dig.

Färg och tapet i Örebro

Runt om i landet finns det flera olika återförsäljare av tapeter och färg för att du ska kunna skapa ett rum spunnet ur dina drömmar. Och vill du få ett riktigt proffsigt resultat kan det vara värt att lägga pengar på att anlita ett företag som antingen målar dina väggar eller sätter upp dina nya tapeter.

Om du bor i Närke och är ute efter färg och tapeter kan du ett besök hos Krafft-Måleri färghandel & tapeter i Örebro vara värt din tid. Här finns ett gediget utbud som gör att du kan välja och vraka mellan alla möjliga tapeter och färger i olika nyanser. Du lär hitta minst en favorit som skulle kunna få pryda dina väggar.

För skojs skull kan du alltid jämföra tjänster och utbud mellan olika färghandlare i Örebro för att du ska hitta den som motsvarar dina förväntningar och som kan göra verklighet av hur du vill att dina väggar ska se ut hemma. Ny väggfärg eller nya tapeter kan göra mer än du tror för att förnya ett rum och införliva en helt ny atmosfär som du är ute efter.

Blogg

Håll koll på blodtrycket – hemifrån

Hälsan är något av det viktigaste vi har. Trots det glömmer många bort att ta hand om sig själva och göra kontroller då och då för säkerhets skull. Men nu blir livet lite enklare i och med att du kan hålla koll på ditt blodtryck från hemmets lugna vrå.

51-stetoskop-doktor-blodtryckMan hör ofta hur det talas om blodtryck. En del har högt blodtryck och ibland kan det vara lågt. Och inget av dessa alternativ är bra. Har du ett högt blodtryck riskerar du allvarliga komplikationer så som till exempel stroke eller hjärtinfarkt medan lågt blodtryck innebär att kroppen har svårt att pumpa runt blodet i kroppen. Detta kan bero på till exempel en allvarlig allergisk reaktion eller liknande.

Som vuxen människa är det alltså väldigt bra att mäta blodtrycket då och då för att se att allt är som det ska i kroppen. I alla fall när det gäller blodtrycket. Men om du måste boka en tid hos vårdcentralen för att göra det är sannolikheten stor att du struntar i det även om du inte borde.

Gör det hemma

Eftersom vi ofta stressar med allt som ska hinnas med i vardagen är det inte någon dum idé att investera i en egen blodtrycksmätare. På så sätt kan du mäta blodtrycket på egen hand hemifrån när du har tid. I onlinebutiken Sortiment.se finns flera olika modeller av Omron blodtrycksmätare att köpa till bra priser med snabb leverans. Och detta är någonting du kan se som en investering för din egen hälsas skull. Du lär inte ångra dig när du väl har fått hem den!

Har du varit hos en läkare och fått veta att du har till exempel högt blodtryck kan det vara vettigt att köpa en blodtrycksmätare så att du vet vad som händer med din kropp och då kommer du också att kunna förebygga att allvarliga komplikationer skulle inträffa helt plötsligt ur det blå. Det blir liksom enklare att följa och anteckna hur trycket ser ut från gång till gång.

I dag finns det dessutom blodtrycksmätare som mäter blodtrycket på handleden eller överarmen. På Sortiment.se finns båda varianterna att köpa beroende på vilken modell och variant det är du är i behov av.

Säkert före osäkert

Många viftar ofta bort avvikelser i hälsan som småsaker men det gäller trots allt att lyssna på kroppen när den säger ifrån. En vanlig förkylning vet vi hur vi ska få bukt med men om du märker att någonting är annorlunda med din kropp är det förmodligen dags att uppsöka en läkare.

Det behöver så klart nödvändigtvis inte vara någonting särskilt eller något allvarligt men när det gäller din egen hälsa är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra och kontrollera vad som är på gång i kroppen. Förhoppningsvis kan du förebygga att sjukdomar utvecklas genom att agera i god tid.

Blogg

Sov gott utan snarkningar

Lider du av nätter då du sover dåligt på grund av att du snarkar kan dessa nätter snart bli ett minne blott. Och du behöver inte ens använda medicin. I stället ska du ta hjälp av en så kallad näsvidgare för att slippa snarkningarna och därmed sova bättre.

80-snarka-sova-andasIbland kanske du inte ens märker att du snarkar under natten. Men en sak som är säker är att den person som sover bredvid dig oavsett om det är din fru, din make, din flickvän eller pojkvän märker av det och förmodligen ligger med huvudet under kudden. Och även om du inte ens är medveten om att du snarkar kan du säkerligen känna av att du inte är helt utvilad när du vaknar på morgonen och står inför en ny dag.

Det kan kännas hopplöst med nätter då du sover dåligt på grund av att du snarkar och du vet kanske inte heller hur du ska bära dig åt för att bli av med problemet. Men nu finns det faktiskt en lösning på det. Du kan sluta snarka med Airmax.

Snarkandet upphör

Med hjälp av Airmax kommer du att vidga näsan under natten och därmed få en förbättrad näsandning. Då kommer du inte heller att behöva andas med munnen så som du gör när du snarkar. Och förutom att du slutar upp med att snarka och sover bättre om nätterna har även din förbättrade näsandning fler positiva effekter på din kropp.

Airmax kommer att lindra nästäppa om du eventuellt skulle drabbas av något sådant men det kommer också att innebära att du ökar din prestation. Särskilt om du håller i gång och tränar regelbundet. Anledningen är för att din förbättrade näsandning bidrar till att du får mer syre ut i blodet och dessutom filtrerar bort en massa olika bakterier som finns i luften tillsammans med smuts och andra partiklar så att du inte får ner detta i luftvägarna så som du får när du andas via munnen.

Förbättra näsandningen

Som du ser finns det flera anledningar till varför du ska prova Airmax och försöka använda näsan mer när du andas i stället för munnen. Och lider du av något av ovanstående problem så som till exempel snarkningar ska du se till att du prova en näsvidgare för att få bukt med det så snart som möjligt så att du kan få njuta av en god natts sömn hädanefter.

Blogg

Roligt nästan jämt

Det gäller att leva livet fullt ut, även om det inte alltid är så lätt. De flesta har varken tid eller resurser att släppa allt och resa jorden runt. Men varje dag är unik och man kan göra något för att fylla livet med värdefulla minnen och upplevelser. Någon gång emellanåt bör man ta sig en liten paus och göra något annorlunda, som en resa eller kryssning.

MU415-kryssningsfartygTa sig tid med barnen är ett sätt att förgylla vardagen. Istället för att skicka ut dem på gården för att leka kan man gå ut tillsammans. Hos sportamore hittar man många bra kläder för uteliv, om man har ordentliga jackor och skor så kan man vara ute i alla väder. Sportamore kombinerar träning med mode, återigen ett sätt att göra livet lite roligare. När man är ute och leker, eller när man går på gymet, så kan man ha sin egen speciella stil. Kläderna behöver inte vara tråkiga utan man kan satsa på just det man tycker om.

Stena Line, å andra sidan, har trevliga kryssningar om man vill bryta med vardagen och komma bort ett tag. Det behöver inte bli dyrt eller ta en massa tid, som man ju inte har. Istället kan man ta en kort kryssning, de flesta har tid med en 24-timmars eller 36-timmars resa. Eftersom stena Line har mycket kul som händer på båtarna så blir det alltid en speciell upplevelse. Det viktiga är att man kan ladda batterierna och komma tillbaka med en fräsch syn på livet. Alla experter är överens om att man behöver se något nytt ibland.

Både sportamore och Stena Line har bra webbsidor där man kan se vad de har för utbud. Man kan läsa om de olika båtarna och kryssningarna som stena Line har att erbjuda. Ibland har de speciella teman, som till jul. Eller så bjuder de in olika artister att uppträda, man kan se på deras almanacka om det finns någon man tycker låter intressant. En hel del företag bokar en resa med Stena Line för sina anställda, man håller en liten konferens och roar sig resten av tiden.

Med kläder från sportamore är man alltid välklädd och bekväm, oavsett om man tränar inomhus eller håller på med något utomhus. Man kan också köpa olika tillbehör, för de flesta sporter och aktiviteter. Sedan tar man sig en resa med stena Line någon gång då och då. På detta sätt håller man både kropp och sinne aktivt och njuter av livet.

Blogg

Att växa och göra framsteg

De allra flesta företag vill inte stå stilla på samma fläck, utan man har som mål att växa till sig. Vare sig man erbjuder tjänster eller säljer varor vill man utöka och göra framsteg. Ett viktigt led i detta är utbildning, antingen för hela personalen eller för ett fåtal utvalda.

MU339-utnyttja sina resurserMånga har skickat personal, eller gått själva, på Qlik View utbildning i Stockholm. Det är bland det bästa man kan göra för sitt företag. Med en utbildning där man lär sig hur denna plattform fungerar, och hur man kan använda den i verksamheten, har man en bra bas för att kunna se över sitt företag. Man lär sig hur man ska kunna strukturera framtiden, vad man har att arbeta med och hur man ska använda det.

En Qlik View utbildning i Stockholm hjälper en att se hur man kan sammanställa all information som relaterar till verksamheten. Inte bara de siffror och uppgifter som man har inom företaget, men även från externa källor. Sedan ser man hur man kan bearbeta och analysera dessa uppgifter, vad de innebär och hur de står i relation till varandra. Med en solid utbildning kan man utnyttja programmet maximalt, vilket gör att man verkligen får en klar bild över sitt företag.

På en Qlik View utbildning i Stockholm inser man ofta vilka resurser man egentligen redan har för handen. Många företag idag har inte en överblick av allt som händer och sker, och en hel del tillgångar eller resurser används inte korrekt eller till sin fulla potential. Men när man har denna utbildning så kan man lättare ta till vara det man har, och istället för att investera mer kan man ofta växa helt enkelt genom att omstrukturera.

Det är inte bara resurser man lär sig att hantera på Qlik View utbildning i Stockholm. Man kommer också att kunna visualisera den information man sammanställer. Ofta behöver man diskutera eller redovisa för andra de tankar och punkter man kommer upp med. Då kan grafer och uppställningar vara till stor nytta eftersom det gör det snabbare och lättare att direkt komma till punkten.

Inget företag som vill lyckas kan stå och stampa på samma ställe. Man behöver bra program och struktur på sin verksamhet. Sedan gäller det att hålla sig uppdaterade hela tiden, och se till att ingen del av företaget ligger efter. Genom att ha en bra plan kan växa och öka sin försäljning.

Blogg

Upplev Norrlands huvudstad

Det diskuteras alltid om vilken stad som är den viktigaste, vackraste eller populäraste i Norrland. En del påstår att Östersund är Norrlands pärla medan andra pekar på Sundsvall och säger att det är Norrlands huvudstad. Faktum är att ibland kallas hela Norrland för Sveriges pärla, så man förstår i alla fall att norrlänningarna är stolta över var de bor. Och det med rätta. Norrland har mycket att erbjuda, både för de som kommer på besök och de som bor här permanent.

MU420-lunchrestaurangVill man gå på restaurang i Sundsvall så har man flera olika valmöjligheter. Det här är en aktiv stad med mycket som händer och sker. Man hänger med i utvecklingen och vill kunna ge sina besökare en riktig upplevelse. Bland annat var det här man öppnade Sveriges första kasino. Ett bra val är lunch på Best Western i Sundsvall. Det är en trevlig plats med god mat, en alldeles utmärkt kombination. Lokalen har nyligen renoverats och är nu ännu fräschare och inbjudande.

Många som går på restaurang i Sundsvall bor där, men det är även en känd konferensstad. Ett flertal bor på hotellet där konferensen hålls, men går gärna ut och äter på olika ställen under veckan. Lunch på Best Western i Sundsvall är en av möjligheterna man har, och en mycket populär sådan. Augusta’s kök är känt för sin goda mat, och har blivit en ny mötesplats. Den är nyöppnad men har redan uppnått ett gott rykte.

När man äter lunch på Best Western i Sundsvall har man flera olika rätter att välja mellan. I restaurangen serverar man måltider hela dagen, från frukost till middag. Det finns a la carte, barhäng och till och med ett Chef’s Table. Detta är något av det senaste inom restaurangbranschen där gästerna får vara med när man lagar maten. En alldeles fantastisk upplevelse som man inte glömmer i första taget. När man renoverade denna restaurang i Sundsvall ville man modernisera, utan att förlora charmen och atmosfären som redan fanns. Alla håller med om att man lyckades med detta.

Att äta lunch på Best Western i Sundsvall är en trevlig upplevelse. Man kan verkligen slappna av och njuta av måltiden. Vare sig man bor på hotellet eller helt enkelt har gått ut för att hitta en bra restaurang i Sundsvall så är det här ett självklart val för många. God mat i en trevlig atmosfär gör att resten av eftermiddagen går som en dans.

Blogg

Namnlappar

Då var vi där igen! Skolan start och alla barn skyndar sig vidare till lektioner och annat! När barnen hänger upp sina kläder utanför klassrummen, hur ska de då veta vems som var vems i slutet av dagen? Många har liknande kläder och det är inte alltid det enklaste att komma ihåg. Lösningen heter såklart namnlappar och är väl inte direkt en super ny uppfinning, men ändå – det är ngt viktigt.

Det finns en hel del olika butiker som säljer den här produkten men det är bra om man hittar ngn som levererar i tid och som fixar namnlappar som också fastnar ordentligt på kläderna och som inte sitter dåligt eller där texten går bort osv.

Barn ska alltid få vara barn och de ska kunna tappa bort sina kläder utan att det blir jättejobbigt att hitta rätt sedan! Köp dina namnlappar idag vettja!

namnlappar

 

Blogg

Selfie Stick – Här för att stanna

Vissa hatar dem, andra älskar dem! Nu är selfie stick här för att stanna. Det började i Asien där selfie sticks dök upp lite varstans. Helt plötsligt kunde du se någon som stod med en pinne i luften och fotade sig själv med sin mobilkamera. Folk stannade och titta länge och väl på spektaklet. Det började till och med dyka upp bilder på Instagram som visar folk som tar selfies med dessa monopods.

Vissa frågar sig om det inte är mindre pinsamt att fråga någon annan att ta kort. Jag personligen upplever att det är väldigt krångligt att ta bra selfies, särskilt när man vill få med en bra bakgrund.

Hur många gånger har man inte fått trycka ihop sig som packade sillar bara för att ta en selfie med gänget? Med selfie stick så är det problemet som bortblåst!

Första gången jag läste om selfie sticks var i Daily Mail och då fick jag mig ett gott skratt när jag såg de första bilder. Vid närmare eftertanke så är det ett fantastiskt verktg när man är ute och reser till exempel.

selfie

Alex Chacon var en utav de första att använda en selfie stick på sin resa

Vad är en selfie stick?

En selfie stick är kort beskrivet en förlängd arm som gör det möjligt för dig att bättre selfies. Det kallas också för en monopod och den har en blue tooth avtryckare vilket gör det möjligt att ta korten utan att faktiskt ha telefonen (kameran) i handen.

Har du fotat med en selfie stick?

Har du själv använt en selfie stick så släng upp en bild i kommentaren så lägger jag till dem på min Instagram!

Lets take a selfie!

 

Blogg

Storytel och Adlibiris – Ljudböcker vs Vanliga böcker?

Det är många som tror att vi står inför en paradigm i Sverige och hela världen. Slaget handlar om ljudböcker vs vanliga böcker. I Sverige kan det nästan översättas till Storytel eller Adlibris.

Personligen fördrar jag ljudböcker från Storytel eftersom att man kan göra andra sysslor samtidigt så som att städa t.ex. Medan om man läser vanliga böcker från Adlibiris så måste man avsätta tid för att läsa just den bocken. En annan favorit med Storytel ljudböcker är att man kan t.ex. vara ute och promenerar och samtidigt använda appen Storytel.

Hur kan man prova på Storytel?

Jag använda en rabatt som gjorde att man fick prova på Storytel helt gratis. Tänka sig att få pröva få en hel provmånad på Storytel. Det var superbra då man kanske blir lite osäker på om tjänsten är bra eller inte. På det här sättet kan man  lugn och ro avgöra om tjäsnten är något för dig eller inte.

Jag kan starkt rekommendera att prova Storytel så fort ni får chasen.

Rabattkoder från Adlibris

Jag använde nyligen en rabattkod från Adlibris för att handla lite kampanjvaror och det fungerade välidgt bra. Det enda minuset var att de skickade varorna till  en butik som låg ca 800 m från mig iställlet för 50 m som närmaste butik egentligen ligger. Det kanske beror på Adlibris leverantör av varorna. Jag blev alla fall super nöjd både med min Adlibis rabattkod och med böckerna.
Hur föredrar ni att inta er kultur? Bok eller ljudbok? Adlibris eller Storytel?