Ett organiserat liv

En del personer älskar etiketter och använder dem för allting. Man skriver sitt namn på dem och fäster dem i böcker, på CD-skivor och många andra ställen. Andra skaffar dem för att märka sina saker och även familjens kläder. Idag finns det många olika varianter att välja på, något som passar till allt och alla.

MU120-personlig märkningDet är en mycket bra ide’ att använda sig av etiketter för att skriva namn och annan information som är viktig. Ett plus är att om man inte längre behöver märkningen så kan man bara ta bort etiketten. Har man skrivit direkt i boken eller på kläderna så finns det inte mycket man kan göra åt saken, men med etiketterna är det annorlunda. Det gäller dock att välja en sort som sitter bra när man behöver dem, men är lätta att ta bort efteråt.

Förutom sitt namn kan man skriva mycket annat på de olika etiketter som finns. En del använder sig av dem för att organisera sitt kök. Man skriver klart och tydligt vad som finns i varje burk och låda. Detta är speciellt praktiskt om man köper storförpackningar och sedan för över matvarorna till plastburkar. Det är lätt att hitta vad man behöver även om alla burkar ser likadana ut.

Man kan också organisera sitt hemmakontor med lite snygga etiketter. Det finns olika storlekar och varianter som passar perfekt till de olika sakerna som man behöver. En del har en liten symbol eller bild på sig, medan andra är helt vita. Sedan kan man också få de som har en färgad rand eller ram runt omkring. Allt för att man inte bara ska kunna organisera sitt liv utan också för att det ska vara snyggt.

Barnens namn är viktiga för dem, det brukar vara bland det första de lär sig att säga. Många kan även känna igen det långt innan de lärt sig läsa. Så om man skriver namnet på en etikett så vet de att det klädesplagget eller den saken tillhör dem. Det hjälper dem att hålla reda på sina saker. Detta är speciellt viktigt när de börjar på dagis eller skola, det är nästan omöjligt för personalen att hålla reda på allas kläder och saker om de inte är märkta. Man brukar också sätta upp en liten etikett vid varje krok, antingen med barnets namn eller en liten bild, så de vet var de ska hänga av sig.

Leave a Reply