Håll koll på blodtrycket – hemifrån

Hälsan är något av det viktigaste vi har. Trots det glömmer många bort att ta hand om sig själva och göra kontroller då och då för säkerhets skull. Men nu blir livet lite enklare i och med att du kan hålla koll på ditt blodtryck från hemmets lugna vrå.

51-stetoskop-doktor-blodtryckMan hör ofta hur det talas om blodtryck. En del har högt blodtryck och ibland kan det vara lågt. Och inget av dessa alternativ är bra. Har du ett högt blodtryck riskerar du allvarliga komplikationer så som till exempel stroke eller hjärtinfarkt medan lågt blodtryck innebär att kroppen har svårt att pumpa runt blodet i kroppen. Detta kan bero på till exempel en allvarlig allergisk reaktion eller liknande.

Som vuxen människa är det alltså väldigt bra att mäta blodtrycket då och då för att se att allt är som det ska i kroppen. I alla fall när det gäller blodtrycket. Men om du måste boka en tid hos vårdcentralen för att göra det är sannolikheten stor att du struntar i det även om du inte borde.

Gör det hemma

Eftersom vi ofta stressar med allt som ska hinnas med i vardagen är det inte någon dum idé att investera i en egen blodtrycksmätare. På så sätt kan du mäta blodtrycket på egen hand hemifrån när du har tid. I onlinebutiken Sortiment.se finns flera olika modeller av Omron blodtrycksmätare att köpa till bra priser med snabb leverans. Och detta är någonting du kan se som en investering för din egen hälsas skull. Du lär inte ångra dig när du väl har fått hem den!

Har du varit hos en läkare och fått veta att du har till exempel högt blodtryck kan det vara vettigt att köpa en blodtrycksmätare så att du vet vad som händer med din kropp och då kommer du också att kunna förebygga att allvarliga komplikationer skulle inträffa helt plötsligt ur det blå. Det blir liksom enklare att följa och anteckna hur trycket ser ut från gång till gång.

I dag finns det dessutom blodtrycksmätare som mäter blodtrycket på handleden eller överarmen. På Sortiment.se finns båda varianterna att köpa beroende på vilken modell och variant det är du är i behov av.

Säkert före osäkert

Många viftar ofta bort avvikelser i hälsan som småsaker men det gäller trots allt att lyssna på kroppen när den säger ifrån. En vanlig förkylning vet vi hur vi ska få bukt med men om du märker att någonting är annorlunda med din kropp är det förmodligen dags att uppsöka en läkare.

Det behöver så klart nödvändigtvis inte vara någonting särskilt eller något allvarligt men när det gäller din egen hälsa är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra och kontrollera vad som är på gång i kroppen. Förhoppningsvis kan du förebygga att sjukdomar utvecklas genom att agera i god tid.

Leave a Reply