Tag Archives: inredning

Allmänt

Utnyttja det utrymme som finns på bӓsta sӓtt

Ӓven en liten lӓgenhet eller hus kan utӧkas nӓr man utnyttjar utsidan av den. En balkong, ett uterum eller en altan kan vara det dӓr lilla extra som fӧrvandlar hemmet till ett slott. De flesta trivs med att sitta ute och njuta av vӓrmen, och med lite planering kan man verkligen gӧra det storstilat.

Oavsett hur stort uterum man har så kan varje centimeter utnyttjas. Det finns fantastiska exempel på mini-uteplatser som har inretts med fantasi och kӓrlek. Med rӓtt mӧbler och vӓxter så kan uterummet bli en oas.

Vilka mӧbler ska man vӓlja?

Denna fråga kan bӓst besvaras genom att tӓnka efter hur man kommer att anvӓnda sitt uterum. Kommer det att vara huvudplatsen fӧr semestern? Ska man stӓlla till med krӓftskiva eller midsommarfest i uterummet? Har man barn och hundar som ska få plats, och så vidare. Det ӓr roligt att inreda uterummet, och med de rӓtta mӧblerna kommer det att bli helt perfekt. Besӧk Stockamӧllan och hitta stilrena, samt  hӧgkvalitativa ut120-4-vilstolaremӧbler.

Om man ibland har många gӓster, men det emellanåt bara handlar om familjen, kan stapelbara mӧbler vara det bӓsta. Ett alternativ ӓr också att sitta uppepå  fӧrvaringsboxar eller kistor, de kan arbeta dubbelt nӓr det behӧvs. Man lӓgger ut några skӧna dynor och vips fӧrvandlas det till en soffa. Hopfӓllbara stolar kan hӓngas upp på vӓggen med en stor krok, eller stӓllas bakom en dӧrr fӧr att inte stӧra.

En del vill anvӓnda sitt uterum till att ligga och lӓsa, eller bara vila upp sig. Då tar man helst lite extra plats och placerar ut några skӧna vilstolar. Hӓr hittar ni snygga dӓckstolar från Stockamollan.eu. Dessa kan stӓllas dӓr man vill ha dem, om solen flyttar på sig till exempel. Få saker ӓr så avslappnande som att ligga i vӓrmen och lyssna på musik eller lӓsa. Ett fat med några goda kakor och ett glas kall juice gӧr det till en alldeles perfekt eftermiddag.

Allmӓna utrymmen

Har man inget uterum eller altan så kanske man hӓnvisas till allmӓna utrymmen fӧr att njuta av vӓdret. Hӓr skriver Gӧteborgs-Posten om att kommunerna i Gӧteborg  ska vara mer medvetna vid inkӧp av nya utemӧbler. Fӧr ute vill alla vara, vare sig det ӓr hemma eller någon annanstans. Man vill utnyttja den tid man har till att njuta av sol och fint vӓder. Den mӧrka vintern kommer fort nog, så det gӓller att anvӓnda de tillfӓllen man har.

Blogg

Skapa nya känslor med ny tapet

Våra hem är en plats där vi ska kunna känna oss trygga och trivas. Det är här vi ska kunna slappna av och umgås med våra nära och kära. Därför är det inte så konstigt att inredningen är väldigt avgörande för trivseln. Bland annat färgen eller tapeterna på väggarna spelar stor roll.

103-tapeterBeroende på vilken färg som pryder dina väggar i ett visst rum eller vilka tapeter som är uppsatta påverkas känslan i rummet väldigt mycket. Ljusa färger i naturnära nyanser ger intrycket av att ett rum är större och luftigare och kanske till och med varmare. Mörka, dova färger skapar intrycket av att det är mindre och kanske till och med så att man känner sig lite nere.

När det i stället gäller tapeter finns det otaliga varianter att välja mellan. En del föredrar stora mönster medan andra gillar mindre. Sedan finns det så otroligt många olika stilar att välja och vraka mellan också. Ett exempel är tapeter från Midbec där inspirationen kommer från en orientalisk stil men som kombinerar det moderna skandinaviska. Gillar du tapeter som inger lugn och ro kan med andra ord Midbec vara ett ypperligt val för dig.

Färg och tapet i Örebro

Runt om i landet finns det flera olika återförsäljare av tapeter och färg för att du ska kunna skapa ett rum spunnet ur dina drömmar. Och vill du få ett riktigt proffsigt resultat kan det vara värt att lägga pengar på att anlita ett företag som antingen målar dina väggar eller sätter upp dina nya tapeter.

Om du bor i Närke och är ute efter färg och tapeter kan du ett besök hos Krafft-Måleri färghandel & tapeter i Örebro vara värt din tid. Här finns ett gediget utbud som gör att du kan välja och vraka mellan alla möjliga tapeter och färger i olika nyanser. Du lär hitta minst en favorit som skulle kunna få pryda dina väggar.

För skojs skull kan du alltid jämföra tjänster och utbud mellan olika färghandlare i Örebro för att du ska hitta den som motsvarar dina förväntningar och som kan göra verklighet av hur du vill att dina väggar ska se ut hemma. Ny väggfärg eller nya tapeter kan göra mer än du tror för att förnya ett rum och införliva en helt ny atmosfär som du är ute efter.