Loftsängar är en tillgång i ett barnrum

När flera barn bor i ett och samma rum så är det en stor fördel att ha en loftsäng i det. Idag så finns det loftsängar för flera barn så att man kan låta fler än två barn bo i samma rum.

73-4-loftsängarFör en del så är det där med våningssäng en självklarhet. Även om man kunde ha haft sitt eget rum så valde föräldrarna att inreda ett rum som barnrum med en loftsäng så att syskonen kunde sova tillsammans. De klassiska våningssängarna har två våningar men idag så finns det moderna varianter som kan inkludera 4 sängar och mer. Det här åstadkommer man med hjälp av lådor som kan dras ut under sängen och med hjälp av innovation vad gäller sängens konstruktion och layout.

Loftsängens funktion och fördelar

Har man en gång sett en loftsäng så förstår man vad den är till för. Det finns loftsängar som enbart består av en övervåning och som ger utrymme till skrivbord och förvaring under sängen och så finns det regelrätta våningssängar som fungerar som bäddar till minst två personer. Den här typen av sängar ser man ju bland annat på vandrarhem där man vill få in fler gäster i en och samma sovsal. När man ser på våningssängar så ska man betänka det där med funktion för de här loftsängarna är väldigt prisvärda då de ger maximal användning.

Den främsta fördelen med loftsängen är att den spar plats i rummet och det kan man verkligen behöva i ett barnrum. Sedan så kan man med den här typen av säng få plats med mer tack vare lådor som kan finnas i botten av sängen och i form av krokar som kan användas för att hänga saker på sängens gavel.

Spara med bra möbler

En bra möbler kan kosta en slant men man ska se dessa som en besparing då god kvalitet innebär att man kan använda samma barnmöbler länge. Billiga barnmöbler på Internet hittar ni på Barnmöbler.se som har ett bra utbud av inredning för barnrum. Man kan spara en hel del genom att just dra nytta av erbjudanden online som innebär att man får rabatter på märkesvaror och att man därmed inte tummar på kvalitet för att man vill få ner priset.

Med våningssängar så är det förstås så att man sparar på att kunna få in mer (eller fler) i ett rum. Om man kan frigöra ett rum att fungera som gästrum eller kontor då alla barn kan sova i samma rum så har man mycket att vinna på det, och det är också något som kan vara väldigt ekonomiskt då man inte behöver fundera på att flytta till en större bostad för att få plats för gäster och arbete.

Är det säkert med våningssäng?

Det finns föräldrar som upplever att det är obehagligt med loftsängar som trots allt ger en sängplats en bra bit över marken. Det blir ju inte bättre då Aftonbladet skriver om att Ikea återkallar sina barnsängar på grund av produktionsfel. Nu behöver man dock inte oroa sig för säkerheten om man har valt ett bra märke, och att IKEA återkallar produkter är bara ett tecken om att de bryr sig mycket om den kvalitet och säkerhet som de levererar. Om man använder sig av våningssängen på rätt sätt så är den säker.

När passar det med loftsängar?

Man kan faktiskt dra nytta av loftsängar i många olika sammanhang. Några av dessa är:

  • Då barnrummet är litet och kräver minimalt med inredning
  • Då man driver pensionat eller övernattningshotell
  • I gästrum där man vill få plats med många gäster
  • På landet då barn och vänner får sova i samma rum

Det kan vara praktiskt att välja loftsängen som man vid senare tillfälle kan ta isär och skapa två enkelsängar av. Det här betyder ju att man faktiskt får två sängar och att man själv kan välja hur länge man vill ha lösningen som innebär att de står på varandra. Vid en viss ålder så kan det ju bli så att barnen trots allt vill ha egna rum och då är det bra om man slipper köpa en ny säng till varje rum utan istället använder sig av samma möbel som man antagligen har haft stor glädje av under många års tid.

Leave a Reply