Marmor och skiffer i inredningen

Det finns många fina material man kan använda när man bygger ett hus, eller kanske renoverar det man redan har. Marmor är inte bara tänkt för stora palats och slott, utan är ett alldeles utmärkt val för vanliga familjer. Det vanligaste är att man slipar ytan så den blir något matt. Vackert att se på, och lätt att hålla rent. Skiffer är ett annat material som ger en alldeles speciell atmosfär.

MU263-sovrumsgolvDe allra flesta renoverar sitt hem med jämna mellanrum, men inte allt för ofta. Det är ett stort arbete och kan kosta en hel del. Därför ska man välja material som är hållbara, men ändå vackra att se på. Det ska kännas bra att komma hem, och se frukten av allt arbete. Golvplattor från Sten Firma Bror Törner är ett populärt val. De har fina plattor i olika material, bland annat marmor och skiffer. Med det stora utbudet av material, färger och nyanser kan man alltid hitta något som passar in i hemmet.

Golvplattor från Sten Firma Bror Törner kan variera från svarta nyanser till nästan vita. Man kan matcha dem med andra material på väggarna, till exempel. Marmor har en tendens till att ha ett nästan spräckligt utseende, man tröttnar aldrig på att se de olika delarna av ett golv eller andra ytor. Berorende på hur ljuset faller in under dagen så varierar det ännu mer. Om man har intresse kan man använda detta till sin fördel när man inreder, men hur man än lägger in plattorna så blir det vackert.

Skiffer har vanligtvis en skrovlig yta, det kallas för klovyta. Det finns också vissa varianter med slipad eller borstad yta, något för varje smak med andra ord. Den skrovliga ytan ger en riktigt naturlig känsla, utan att vara vass som naturen vanligtvis är. Med golvplattor från Sten Firma Bror Törner kan man vara säker på att man får högsta kvalitet. Formen på plattorna ger också ett varierande utseende, ju mer oregelbundna de är desto naturligare ser det ut. Men allt beror på vilken effekt man vill få fram.

Man ska alltså inte tro att dessa naturmaterial är för fina för ett enkelt hem. De passar mycket bra även i små utrymmen. Naturligtvis måste man välja en variant och nyans som är anpassad för ändamålet, men själva materialet är helt perfekt. Golvplattor från Sten Firma Bror Törner kan också kombineras med andra produkter de har för hemmet.

Leave a Reply