Olika sorters lotteri

Det finns något som passar alla smaker när det kommer till lotteri och spel. En del föredrar att köpa lotter, medan andra vill spela på fotboll eller hästar. Vissa lotterier har dragning en gång i veckan, andra en gång i månaden eller ännu mer sällan.

MU137-lotterDatumlotteriets lotter är mycket personliga. Man väljer nämligen själv vilket nummer de ska ha. Många väljer ett viktigt datum i sina liv. Det kan vara barnbarnets födelsedag, föräldrarnas bröllopsdag eller vad som helst som är ett positivt minne. Andra tar bara helt enkelt sitt eget födelsedatum. Kombinationerna är otaliga och man kan ha fler än ett datum med i dragningarna.

De flesta som spelar hos Svenska Spel eller köper Datumlotteriets lotter drömmer om att vinna. Kanske inte en miljonvinst, men i alla fall att kunna tjäna några kronor. Eller så köper man en lott som present till en kär vän eller släkting, och hoppas att de ska kunna vinna något. Med Datumlotteriets lotter har man över 1 500 vinstchanser varje månad, så det är lättare att bli den lyckliga vinnaren i alla fall någon gång.

Svenska Spel bildades så sent som 1997 och är ett statligt bolag. Men det är inget nytt, eftersom det är en sammanslagning av Penninglotteriet och Tipstjänst. Med dem kan man spela en rad olika spel. Trots att inte alla är överens om fördelarna med nätpoker, började man även med det år 2006. Man driver även fyra kasinoer utspridda över hela landet.

Både Datumlotteriets lotter och Svenska Spel bidrar till något positivt med sina vinster. Svenska Spel ger årligen stora summor pengar till idrotten, och man ger också Staten en god avkastning. Datumlotteriet å andra sidan ger oavkortat all sin vinst till forskning runt olika former av cancer. Detta är ytterligare en anledning för många att välja just detta lotteri. Vare sig man väljer Svenska Spel eller Datumlotteriets lotter kan man därför vara säker på att en viss summa går till välgörande ändamål.

Folk tycker om att spela och pröva lyckan, det kostar inte så mycket att drömma. Man har ofta ett speciellt nummer som man tror ska vinna, vare sig det handlar om datumlotteri eller annan form av nummerlotteri. Även om man inte tar det på för stort allvar tycker många att det är riktigt roligt att sitta och se på dragningar eller se på nätet om man har vunnit. Man vet aldrig om det äntligen är dags att ha lite tur.

Leave a Reply