Säkra skåp för allt viktigt

Det finns många saker man behöver förvara i ett låst skåp. Dokument, vapen, nycklar och smycken. Ofta vill man inte bara skydda dem mot stöld, men även brand och vattenläckor. Det finns flera olika varianter av säkra skåp på marknaden, i diverse storlekar och utförande.

MU132-nyckelknippaEsafes utbud på vapenskåp, till exempel, är mycket stort. Här kan man få små skåp som passar bäst till pistoler, eller stora höga skåp där ens gevär kan stå ordentligt. Esafes utbud på vapenskåp gör att man kan välja precis det som man har behov, eller plats, för. Alla deras vapenskåp är godkända för 20 poäng, så man kan få plats för många vapen i dem. Naturligtvis följer de även SS 3492, och märkningen sitter på insidan dörren.

De allra flesta hittar vad de behöver med Esafes utbud på vapenskåp. Man kan välja om man vill ha nyckellås eller kodlås, båda alternativen har sina för-och nackdelar. Det viktiga är att man har en bra plats att säkert förvara sina vapen på. Man vill inte att det ska ske några onödiga olyckor, förutom att man vill skydda sig mot tjuvar. I tillägg skyddar Esafes utbud på vapenskåp även vapnen mot fukt och mögel. Ett riktigt bra skåp är viktigt för att ta hand om sin utrustning på bästa sätt.

En annan sak man ofta förvarar på ett säkert sätt är nycklar. e-safe nyckelskåp passar för såväl företag som privatpersoner. En del firmor har hundratals nycklar som behöver en säker plats. Ofta har man ansvar för andra personers nycklar, som fastighetsförvaltare till exempel. Det gäller att skydda dem mot inbrott och vandalism. Med e-safe nyckelskåp kan man välja hur pass säkert man vill ha det.

Dels finns det inbrottsfördröjande e-safe nyckelskåp. Dessa passar bäst när man bara har behov av en viss säker förvaring. De är inte helt certifierade och accepteras heller inte av alla försäkringsbolag. Vill man ha komplett skydd ska man välja e-safe nyckelskåp med SS 3492 märkning. Dessa uppfyller alla krav på säkerhet, både från försäkringsbolagen och från myndigheternas sida.

En del nyckelskåp har en inkastlucka, medan andra kombinerar nyckelskåp med dokumentförvaring. Alla kontor och hem är olika, med skilda behov. Det finns, till exempel, nyckelskåp där man får plats med över 1 400 nycklar. Detta kan vara till stor hjälp för vissa företag, medan andra bara har ett hundratal nycklar att låsa in och därför kan klara sig med ett lite mindre skåp.

Leave a Reply