Selfie Stick – Här för att stanna

Vissa hatar dem, andra älskar dem! Nu är selfie stick här för att stanna. Det började i Asien där selfie sticks dök upp lite varstans. Helt plötsligt kunde du se någon som stod med en pinne i luften och fotade sig själv med sin mobilkamera. Folk stannade och titta länge och väl på spektaklet. Det började till och med dyka upp bilder på Instagram som visar folk som tar selfies med dessa monopods.

Vissa frågar sig om det inte är mindre pinsamt att fråga någon annan att ta kort. Jag personligen upplever att det är väldigt krångligt att ta bra selfies, särskilt när man vill få med en bra bakgrund.

Hur många gånger har man inte fått trycka ihop sig som packade sillar bara för att ta en selfie med gänget? Med selfie stick så är det problemet som bortblåst!

Första gången jag läste om selfie sticks var i Daily Mail och då fick jag mig ett gott skratt när jag såg de första bilder. Vid närmare eftertanke så är det ett fantastiskt verktg när man är ute och reser till exempel.

selfie

Alex Chacon var en utav de första att använda en selfie stick på sin resa

Vad är en selfie stick?

En selfie stick är kort beskrivet en förlängd arm som gör det möjligt för dig att bättre selfies. Det kallas också för en monopod och den har en blue tooth avtryckare vilket gör det möjligt att ta korten utan att faktiskt ha telefonen (kameran) i handen.

Har du fotat med en selfie stick?

Har du själv använt en selfie stick så släng upp en bild i kommentaren så lägger jag till dem på min Instagram!

Lets take a selfie!

 

Leave a Reply