Silversmycken att vara stolt över

Att kunna skapa något med sina händer är en fantastisk känsla. För många är det något alldeles speciellt att se smycket utveckla sig från en liten bit silver och ta form. Det spelar ingen roll om man tillverkar smycken bara för sig själv eller om man har en liten verksamhet, för det handlar om skaparglädje.

Att lära sig ett hantverk som silversmide kan ge en stor glädje under många år eller till och med decennier. När man kan grunderna så är det lättare att gå vidare och fördjupa sig i ämnet. I början så kan det kännas som att man måste investera i en hel del verktyg och material, men när man väl har dem så håller de länge. Ju mer komplicerade silversmycken man vill skapa, desto fler olika tekniker och verktyg använder man. De flesta börjar lite smått med en ring eller ett armband, kanske med några fina dekorationer.

Att arbeta som silversmed

För en del är det mycket lätt att lära sig tillverka sina egna smycken, man har talang och känsla för både former samt de material man använder. Andra får jobba lite hårdare för att komma in i det hela, men resultatet blir det samma: Underbart vackra smycken som man verkligen kan vara stolt över. Har man sedan möjlighet att utöka sin verksamhet och börja sälja de smycken man tillverkar så har man en fin liten sidoinkomst. Denna verksamhet kanske sedan börjar växa till sig tills man har en ordentlig efterfrågan på det man skapar.

Det gäller att ha bra verktyg och material, för annars så är det svårt att komma upp med fina kreationer. Hos Konrad W silversmide i Stockholm kan du  köpa allt en silversmed behöver, de har ett stort utbud. Man vet att man får bra saker, kvalitet är viktigt inom hantverket. Ibland blandar man olika material för att få fram speciella effekter, egentligen är det bara fantasin som sätter gränser.

Glädjen med att skapa

Man behöver inte jobba i så stor skala för att verkligen känna den där glädjen man får när man skapar något. Även om det bara är en hobby som man håller på med, och de smycken man producerar bara är för en själv, så ger det en speciell tillfredsställelse. Silver är ett levande material, formbart och elastiskt. Man kan göra så mycket med det. Gå in på länken och läs mer om hur du kan göra egna smycken med material från Konradw.se. Det finns ingen ände på de möjligheter man har.

Många läser bloggar eller tidskrifter som handlar om silversmide, och att skapa smycken. När man ser på vad andra har gjort så brukar ide’erna komma flödande. Eller så kan man kopiera några små detaljer, i alla fall om det är till eget bruk. Genom att kombinera olika modeller och tekniker kan man komma upp med något helt nytt.

Smycken i modevärlden

Trots att fokus ligger på kläder i modevärlden så spelar accessoarer en enormt stor roll. De kan hjälpa eller stjälpa en ny klädslinje och det är man väl medvetna om. Många skapar sina egna smycken, eller så håller man sig till en speciell designer. Intresset för handgjorda smycken har ökat de senaste åren och det med rätta. Här kan ni läsa om hur hantverk har blivit populärare för modeskaparna. Ibland låter man sig inspireras av ett enda smycke när man designar kläder, det har lett till flera mycket intressanta stilar.

Silversmide är något som funnits i flera tusen år, men som fortfarande är högaktuellt. Så gott som alla älskar dessa smycken och de passar till flera olika tillfällen och stilar. De syns vid högtidliga middagar men även en vardag för att gå till kontoret. Har man sedan tillverkat dem själv så stiger de naturligtvis i värde ännu mer. Det är roligt att skapa smycken av silver, och de kan lätt göras i hemmet. Om man inte vill utvidga mer utan hålla sig där så kan det vara en intressant hobby att hålla på med i flera år. Eller så kan det vara början på en lovande karriär som skapare och tillverkare av silversmycken. Det låter som något riktigt fint, och det är det sannerligen också. Silversmycken som man verkligen kan vara stolt över.

 

 

 

Leave a Reply