Konst i Värmland

Samlingsplats för den lokala konsten

En trevlig utflykt

Även om vårt sköna Värmeland är jordens vackraste så behöver även vi vidga våra vyer och ta intryck av andra städer, landskap och miljöer. Därför begav vi från föreningen Konst i Värmland ut på en utflykt till den mycket trevliga staden Malmköping förra helgen.

Som de flesta säkert känner till så är det från ett äldreboende i Malmköping som den lynnige 100-åringen Allan Karlsson flyr och det finns både en populär bok av Jonas Jonasson om denna fiktiva gubbe men också en mycket rolig film med Robert Gustafsson. Här måste vi tacka vår busschaufför som så påpassligt visade filmen om 100-åringen i bussen medan vi var på väg till Malmköping. Snacka om att bygga upp förväntningarna på rätt sätt.

När vi väl kom fram så var vi såklart spända på att se alla miljöer ur filmen i verkligheten. Tänk att ett fönster på ett äldreboende kan vara så spännande! Vilka idéer får man inte tack vare konsten och kulturen.

När vi hade avklarat vår sightseeing i filmens fotspår checkade vi in på ett mycket trevligt hotell med samma namn som staden i fråga, så ni kan lista ut själva vad hotellet heter.

Efter att vi inkvarterat oss på det mycket trevliga hotellet begav vi oss ut på stan igen. Den här gången till en restaurang som serverade grekisk mat och det var mycket gott. Vi hade en trevlig kväll som avrundades i hotellbaren där vi satt uppe en stund och samtalade och hade det trevligt.

Dagen därpå besökte vi ett av stadens museum och lärde oss mycket om stadens historia. Malmköpings historia handlade mycket om det militära eftersom det under många år, fram till och med 1921, varit övningsplats för olika svenska regementen.

Därefter besökte vi ett litet galleri på stan där en fotograf ställde ut tavlor med bilder från när han besökte olika ursprungsbefolkningar världen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen