Konst i Värmland

Samlingsplats för den lokala konsten

Samtal om konsten här i Värmland

Konst, musik och litteratur är viktiga delar av vår kultur och det finns många fantastiska konstnärer, musiker och författare från Värmland. Här är en dialog mellan våra alldeles egna Karin och Barbro där de diskuterar sina favoriter från regionen.

Karin: Hej Barbro, jag vet att du är väldigt intresserad av konst. Vilka är dina favoritkonstnärer från Värmland?

Barbro: Hej Karin, ja, jag älskar verkligen konst! En av mina favoritkonstnärer från Värmland är Lars Jonsson. Hans målningar av naturen är verkligen fantastiska.

Karin: Ja, jag har sett hans verk och de är verkligen imponerande. Vem annars gillar du från Värmland?

Barbro: En annan konstnär som jag verkligen beundrar är Maria Miesenberger. Hennes abstrakta målningar är verkligen unika och fascinerande.

Karin: Jag är också stor fan av hennes konst. Vad sägs om musik? Vem är din favoritmusiker från Värmland?

Barbro: Jag är väldigt förtjust i musiken av Stefan Sundström. Hans låtar är verkligen personliga och hans texter är alltid tankeväckande.

Karin: Jag är helt enig. Han är verkligen en talangfull musiker. Och vad sägs om litteratur, vem är din favoritförfattare från Värmland?

Barbro: Det måste vara Per Olov Enquist. Hans romaner är verkligen gripande och hans skrivstil är fantastisk. Ursäkta om jag blir lite burdus nu, men hans romaner gör att jag känner lust. Det måste vara så min man Lars-Gunnar känner när han har tagit Kamagra

Karin: Absolut, han är verkligen en mästare på att skildra mänskliga relationer. Det är tydligt att Värmland har många talangfulla konstnärer, musiker och författare.

Barbro: Ja, det är verkligen sant. Jag hoppas att fler människor får upp ögonen för deras fantastiska verk.

Karin: Så är det. Vi kämpar vidare med att sprida kunskap om konst i Värmland och skulle verkligen behöva att fler kom med på tåget. Vi skulle exempelvis behöva mer stöd av såväl kommuner som regionen om att sprida kunskap om vår lokala konst!

Barbro: Jag kunde inte sagt det bättre själv, Karin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen