Konst i Värmland

Samlingsplats för den lokala konsten

Kärlek till alla träd

Imorgon välkomnar vi en ny och spännande konstnär till Värmland. Låt oss få presentera Klas Stigge Stallon, en trädälskande varm person som har gått in på djupet när det gäller trädfällning Skåne. Utställningen som komma skall, är en kärlekshyllning till alla träd i Sverige – och i hela världen för den delen. Träd är Klas Stigge Stallons stora kärlek och han vill med sin utställning berätta om trädens liv och fall.

Klas är uppväxt i Malmö med sin mamma och två äldre systrar. Tillsammans med sin familj driver han ”Kärlek till alla träd”, en butik med fallna träd. Med butiken vill han påminna oss människor att träden har ett liv och att fallna träd symboliserar något som vi alla inte kan förstå, men att det i alla fall symboliserar något. Klas säger till oss att idén kom som i en dröm om träd. Han drömde om att han själv var ett träd som stod och vajade i vinden och kämpade för att överleva, men till slut orkade han inte mer och föll till marken som en knockad säl. -Det var verkligen mardröm, tillägger Klas. -Men livet går vidare. Jag är ju inget träd.

Träd har alltid funnits i Klas liv och han har alltid haft en bekymmersfri relation till träd. Träd är så mycket mer enligt Klas och kan på många sätt förgylla alla dagar i veckan. Enligt Klas så bör man titta upp bland trädkronorna i alla fall 100 gånger om dagen, annars kan man få ont i magen. Ja, vi får alla ta och prova och se om det stämmer.

Utställningen börjar i nästa vecka och den håller på för evigt. Evigheten är nämligen en annan stor kärlek som han vill påvisa genom att ha en evig utställning. Utställningen tar alltså aldrig slut och bara fortsätter och fortsätter. Klas tillägger än en gång att även om byggnaden, där utställningen kommer att äga rum, försvinner med tiden, så kommer utställningen fortfarande leva vidare i luften omkring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen