Konst i Värmland

Samlingsplats för den lokala konsten

Ny utställning om kvinnors kamp

Vi på Konst i Värmland är så glada att kunna presentera vår senaste utställning ”Starka och fria kvinnor”! Utställningen har vernissage den 1 februari och kommer att pågå i en månad.

Temat för utställningen är kvinnors kamp för jämställdhet och frihet. Vi har valt att visa verk av kvinnliga konstnärer som har ett starkt budskap och som visar hur kvinnor har och fortfarande kämpar för sina rättigheter. Verken kommer att visa olika aspekter av kvinnors liv, från deras kamp för rösträtt till deras kamp mot våld i hemmet.

Vi hoppas att utställningen ska vara en påminnelse om att kampen för jämställdhet och frihet inte är över och att det fortfarande finns mycket kvar att göra. Vi vill också visa att konst kan vara ett verktyg för att förmedla ett budskap och för att skapa förändring.

Vi är också glada att kunna meddelar att alla intäkter från utställningen kommer att gå till en organisation som hjälper kvinnor som är drabbade av våld i hemmet att hitta skyddat boende. Vi hoppas att utställningen ska vara ett sätt att bidra till kampen mot våld mot kvinnor och att vi tillsammans kan göra en skillnad.

Vi hoppas att ni kommer att besöka utställningen och att ni kommer att uppskatta verken och budskapet bakom dem. Tack för att ni stödjer vår förening och vår kamp för jämställdhet och frihet!

Vi vill också ta tillfället i akt att presentera några av de konstnärer som kommer att delta i utställningen. Vi har valt att visa verk av både etablerade och up-and-coming konstnärer för att ge en bred representation av kvinnliga konstnärer och deras olika perspektiv och uttryckssätt.

En av de konstnärer som vi är särskilt glada att visa är Joanna Månsdotter, hon är känd för sina målningar som tar upp frågor om kvinnors representation i samhället och kampen för jämställdhet. Hon har tidigare haft en rad utställningar i både Sverige och utomlands, och vi är stolta över att kunna visa hennes verk här i Värmland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen